Målgrupp för hemsida

av nov 24, 2021Okategoriserade, Website- Hemsida2 Kommentarer

Oavsett om du skapar hemsida till dig själv. förening, hobby eller företagande så finns där besökare som du förmodligen vill nå ut till.

Det här inlägget handlar just om dina besökare som skall vilja återkomma och vara ny besökare till din hemsida.

Kan du se framför dig hur dina besökare ser ut och vad dom gör? Vad letar dom efter när de besöker din hemsida?

Skriv ner gärna på ett papper med din penna där du beskriver hen så specifikt att du nästan kan se hen framför dig likt en person som står mittemot dig.

Ofta beskriver vi hen som han eller hon, ålder, fritid, önskan att vilja ha och behov.

En målgrupp för fotograf kan vara bröllopsfotografering, men det är ett för stort begrepp. Bröllop kan ju vara på så många olika sätt. Skala ner dina detaljer och fånga upp just din målgrupp som letar efter det där speciella.

Då skalar vi ner och skriver ”bröllopsfotograf som fotograferar par med vuxna barn i kyrkan”. Eller ”bröllopsfotograf som månar om dig, före, under och efter bröllopet där Ni står i centrum hela tiden med överraskningar från mig som fotograf”.

Du kan se din målgrupp ännu tydligare om du definierar åldern, ungt par som skall giftas, äldre par som skall ge nya bröllopslöften och vill ha en cermoni kring detta, äldre par som vill gifta sig. 

Förutom ålder så är platsen viktig vid bröllop och så även borgligt eller kyrkligt. En plats utomhus, utomlands.

De som vill välja just dig som fotograf och skall finna din hemsida, kanske känner sig obekväma framför kameran. De blivande bröllopsparet kanske söker på nätet med några ord. Vilka ord står för dig och din hemsida, så att det lättare finner just dig?

Sådant här tänk gäller även för frisörer, coacher och hunduppfödare samt mycket mera för olika hemsidor.

Egen kodat -Soulelle | Soulful Business & Web design
Här är min egna skrivna (kodade) hemsida som jag skrivit i html5 och css3. Denna hemsida skapade jag för målgrupp – kvinnor i företagande, åldersgrupp 30-60 år, personlighet är det ombonade, själsliga och genuina.

egen kodning gallery -Soulelle | Soulful Business & Web design
Även denna bild här ovan kommer från samma hemsida som ovan, tonerna av färgerna följs åt. Nu är denna hemsida som finns på bilden ett projekt, men jag ville ge uttryck för min målgrupp och det som kingar an till min målgrupp.

Oavsett vem du är, så titta på vilken din målgrupp och glöm inga detaljer. Ju mer detaljrik målgrupp du har desto mer kan du se till att din hemsida passar sig utmärkt för det besökaren letar efter.

Mindfulnesshemsida - Soulelle | Soulful Business & Web design
Här på bilden ovan är skriven i kod av mig, men med helt annan målgrupp och ett helt annat utseende. Här i denna projekt hemsida så har jag skrivit med boxmodellen och med video, bilder och text.

Jag har kommit att tänka även på det som har hörselnedsättning, synnedsättning eller blinda. Även dom vill ju nå det dom söker. Inkluderar du dessa människor också när du ser din målgrupp?

Så målgruppen till den du skriver till och till den du vill skall besöka din hemsida är oerhört viktigt.

 

Vart någonstans hos någon hemsida känner du dig som utvald som besökare? Ju tydligare du känner att personen bakom hemsidan verkligen riktar sina ord till just dig, har verkligen utvecklat sin tydlighet till sin målgrupp så att just du känner dig utvald och hemma när du besöker hemsidan.

 

 

Mina personliga tips när du ser din målgrupp.

 1. Målgruppen
  Försök att beskriva med ord hur du ser personen framför dig, den du trivs att vara med och den person du verkligen vill göra produkter/tjänster för. Det bör verkligen komma från hjärtat och inte ur egot syn.
 2. Person
  Du kan rita eller skriva ner på papper hur den person du vill rikta din uppmärksamhet mot. Ju tydligare du är desto bättre blir det.
 3. Miljö
  Vilken miljö tror du personen bor i. Se gärna din vän (om det är nu den person som är din målgrupp) hur hen lever. I stan, ute på landet, arbetar stressigt, tar det lugnt etc.
 4. Personlighet
  Personligheten är något viktigt och som kommer ur och till hjärtat.
  Är din målgrupp (din vän till exempelvis) glad, stressad, full av idéer, handlingskraftig, pratsam, vill umgås, ytlig, djup etc.
 5. Att göra från hjärtat
  Jag personligen tror inte på ”kom och köp”-tillståndet. Det handlar om att bli sedd, bli hörd och bekräftad här i livet på ett eller annat sätt. Sedan tror jag också på att, är hjärtat med och personen verkligen bryr sig så känner besökaren detta.
  Så skapa från hjärtat till någon som du bryr dig om och vill ge produkter/tjänster eller bara skriva till. Det blir så mycket bättre!

Fånga inspirationen och se på de hemsidor du blir väl bemött

 • Hur skrev de, hur skapade de hemsidan för att fånga just dig och ditt intresse.
 • Det viktigaste av allt är att du är du och att din personlighet med ditt hjärta lyser igenom på din hemsida laughing

 

Varmt lycka till med ditt skapande av målgrupp och hemsida.

 

Nyfiken på det holistiska?

Holistisk från min synvinkel.

Det jag vill ge till dig är något bra.

Personligt innehåll om holistisk synsätt med intuition, tankar och idéer. 

Jag kommer att skicka ut nyhetsbrev till dig någon gång ibland.  Här blir det inget massutskick utan vid några få gånger i kvartalet möjligen.

 

Jag skickar inget skräp eller spam. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.
Känner du för att prenumerera, så fyll i här nedan i formuläret, så ses vi snart igen:

14 + 5 =