Hemsidor och logotyp

av aug 20, 2021Grafisk Design2 Kommentarer

Det var länge sedan jag uppdaterade här laughing

Jag skapar hemsidor och logotyper till andra och då kommer min hemsida i kläm. Det här med hemsidor är ju så spännande att få skapa. Det är så mycket att hålla reda på och tänka på.

Jag kommer att fixa ordning olika förslag så att den tilltänkta klienten kan få lite att se på samt förstå lättare ifall det skulle underlätta. Mitt sätt att arbeta är att vara flexibel samt lyssnande på klienten. Idéer har jag många, men det är viktigt att klienten som äger sin hemsida skall få den precis som den önskar!

Soulelle | Soulful Business & Web design

Ofta skissar jag upp, delar mina tankar i konversationen och så bygger jag vidare så att klienten skall känna sig nöjd med vårt samarbete.

Logotype eller logga som det oftast sägs istället, är ju ett mindre jobb än att skapa en hel hemsida. Men bara för att loggan är mindre betyder det inte att den tar kortare tid. Allt beror på hur loggan skall göras, vad den skall användas till såsom hemsida, annonser, på fotografier och/eller som trycksak.

De program jag jobbar i är photoshop, illustrator och ibland startar jag igång med Lightroom i både fotografering, skapande av hemsida och logga.

Vad får dig att komma ihåg en logga eller känna dig trygg på en hemsida?

 

 

Mina personliga tips att tänka på vid logga och hemsida.

 1. Gå på din inre känsla när du skapar
  Fånga det du gillar. Se vad du tagit mest bilder på med mobilen eller med kameran. Går bilderna mest i en viss färg? Är bilden rogivande?
 2. Börja med något billigt
  Börja med Canva, gratis versionen där du kan skapa och ta fram det färger samt teckesnitt du gillar. Ju mer du får fram på den mall eller ark i Canva, desto mer ser du vad du tycker om. Så börja billigt och utveckla dig därifrån.
 3. Kreativitet
  När något är gratis så kan du skapa massor. Låt dig inte styras av vad andra gillar. Kolla och skapa i kreativitet utifrån vad du upplever som vackert och som representerar dig.
 4. Form
  Jag skriver här form, men det kan även vara en bild med något som får dig att känna något. Är det rörigt, mycket saker i bilden, ja då är det mycket former som blandats. Är det däremot ett lugnare intryck så är det färre former, färre färger och ögat får inte så svårt att fokusera.
 5. Hur kan jag förmedla detta till någon som skall skapa åt mig
  Ju mer du vet om vilket teckensnitt du gillar, vilka färger som du gillar bäst till att förklara med papper och penna så brukar det mesta lösa sig på ett utmärkt sätt.
  Kan du inte får fram vad du känner eller inte hittar det du söker. Ja då kan jag hjälpa dig.

Att designa en hemsida är som att skapa ett mästerverk på en tavla!

Låt dig inspireras i ditt kreativa tillstånd

 • Var tillåtande när du kikar efter det du gillar. Ha kul under tiden!.
 • Ta ett steg i taget laughing

Som sagt så kommer jag att skapa mallar, ark och annat smått och gott för att underlätta för klienten.

Trots att jag inte hade något klart av dessa mallar, ark och förklaringar som skulle kunna underlätta när klienten önskar sig en hemsida eller en logga, så har det ändå blivit av. Hemsidan är lite hemlig ännu så länge wink

Men loggan som jag gjorde klart idag är godkänd och offentligt. Så klart vill jag dela med mig om detta här lite kort just nu, men det kommer ett separat inlägg om detta senare.

Det här blev klientens egna ord om sin logga och upplevelse:

Jag hittade Tina via en bekant som rekommenderade henne att hon var bra på att göra loggor och mycket riktigt, Tina tog emot mig med öppna armar och jag förklarade hur jag ville att min logga skulle se ut vilket hon förstod direkt.
Så hon gav mig lite olika förslag efter bara ett par timmar som jag fick kika på och välja mellan.
Och efter bara ett par dagar så la hon fram loggan precis som jag ville ha den.
Hon jobbar effektivt och är super trevlig och verkligen tar sig in och lyssnar på sina kunder.

Jag skulle rekommendera henne till alla som söker loggor. 😀

Här är loggan:

Soulelle | Soulful Business & Web design

Önskar dig en trevlig helg och så återkommer jag med ett blogginlägg bara om loggan och hur det gick till i nästa vecka.

Nyfiken på det holistiska?

Holistisk från min synvinkel.

Det jag vill ge till dig är något bra.

Personligt innehåll om holistisk synsätt med intuition, tankar och idéer. 

Jag kommer att skicka ut nyhetsbrev till dig någon gång ibland.  Här blir det inget massutskick utan vid några få gånger i kvartalet möjligen.

 

Jag skickar inget skräp eller spam. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.
Känner du för att prenumerera, så fyll i här nedan i formuläret, så ses vi snart igen:

14 + 13 =