Fotografi med vilken kamera

av mar 24, 2021Fotografi0 Kommentarer

Har bilder på hemsidan någon betydelse? Fotografi med vilken kamera kan kännas som svårt.
Hur skall fotografierna se ut och vad skall de representera för företaget, för mig som person, men också att ta fram det bästa i allt detta.

Så hur bör en tänka med detta gällande fotografi med vilken kamera?
Går det bra i dagens läge med en mobil som har en otroligt bra kamera i sig eller bör det vara en digital kamera?
Många frågor som bör besvaras av dig, för det är du som avgör vad du vill ha.

Tänkvärda tips för fotografi med vilken kamera

 1. Till vad skall du fotografera? Är det till en blogg, en hemsida och/eller sociala medier som Facebook, Instagram m.m. Är det för marknadsföring där du är med på bild eller är det produktförsäljning eller företaget bilder med personlig touch?
 2. Om du tänker lägga upp fotografi endast på Sociala Medier så fungerar mobil utmärkt.
 3. Vill du använda dig av fotografierna i olika sammanhang, så rekommenderar jag en digital kamera.
 4. Skillnaderna är att med en digital kamera så sparas fotografiernai RAW-format vilket betyder att det inte är förändrade av kamerans programmerade inställningar som gjorts av företaget som skapat kameran.
 5. I en mobil så sparas bilderna i Iphone MOV-format eller mp4 ifall det är videoinspelningar. Android mobiler har HEIF-format.
 6. Olika digitala kamera märken finns det på marknaden. Det vanligaste är Canon, Sony och Nikon. Alla dessa märken är bra digitalkameror. Själva märket handlar nog mer om den personliga känslan när du håller kameran i din hand och hur lätt eller svårt det känns med inställningarna.

Fotografi kan skapas på många olika sätt med allt från stunden vid foto session till bildredigering och färdig produkt.

 

 

Så hur väljer jag för att fånga den bild jag vill förmedla

 • Vilka fotografier gillar du när du slö tittar eller ser med intresse på fotografier i sociala medier? Är bilden klar, mörk, dov, ljus, kraftigt och effektfullt redigerad? Ta fram alla de fotografier som du gillar allra bäst. Välj 10 stycken så ser du en bättre överblick vad som du gillar bäst.
 • Skall du fotografera själv så tänk på bakgrunder, motiv och ljussättning för det du vill skapa. Allt behöver inte bli perfekt, men ju mer du går på känsla men samtidigt kollar av läget i den omgivning fotografierna skall tas, desto lättare blir det för dig.
 • Vill du hellre anlita en fotograf tilldet du villfå utfört. Återigen kolla in översta punkten även om det inte är du som skall fotografera, men detär väldigt viktigt för dig att veta vilken bildstil du har. För när du vet vilken bildstil du har och vad du gillar så kan du mera söka en fotograf som har samma bildstil.
 • Fotografens och din personkemi bör kännas trygg, varmt välkommnande och Ni bör vara tydliga båda två om hur Ni båda vill ha det. Missförstånd blir sällan bra, så här skulle jag verkligen lyfta ett finger för att tänka igenom detta nog. För när du har valt rätt fotografsom passar dig bäst, ja då blir allt superbra och supertrevligt!
 • Våga vara du, våga berätta hur du känner och tänker och hur du vill ha det..

Jag själv är fotograf, använder mig av Canon då jag haft Canon under många år men mer som en kompaktkamera under väldigt många år. En digital systemkamera har jag haft i 5 år. Fotograferat har jag alltid gjort mer eller mindre. Jag älskar att fånga den där känslan som finns i ett fotografi. Att få plocka fram det där genuina och äkta hos människor och djur men också i utrymmen som skall kännas på ett visst sätt när människor söker jobb där eller besöker platsen som en kund.

Ni kan se lite fotografier från mig här med blandat upplägg. Sedan finner Ni mer i detalj fotografi jobb här och här.

Nyfiken på det holistiska?

Holistisk från min synvinkel.

Det jag vill ge till dig är något bra.

Personligt innehåll om holistisk synsätt med intuition, tankar och idéer. 

Jag kommer att skicka ut nyhetsbrev till dig någon gång ibland.  Här blir det inget massutskick utan vid några få gånger i kvartalet möjligen.

 

Jag skickar inget skräp eller spam. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.
Känner du för att prenumerera, så fyll i här nedan i formuläret, så ses vi snart igen:

10 + 13 =