Det här med färg och form

av mar 24, 2021Personligt0 Kommentarer

Det här med färg och form har jag varit intresserad av under väldigt lång tid. Redan när jag gick i skolan, åk 7-9 så tyckte jag om att teckna och måla. Sedan har åren gått och med det så har jag både målat, gått kurser i måleri. Vedic Art är en process där jag fått måla, skapa utifrån min inre känsla. et blev så otroligt roligt att jag även gick lärarutbildningen i detta för att kunna hålla egna kurser.

Sedan skapade jag en egen kurs där deltagarna fick prova på att måla med olika verktyg, material och färger. Åh så roligt det är att få ta del av andras skapar process!

Blogg- Soulelle | Soulful Business & Web design

Jag själv har även ställt ut min konst, både det jag har målat men framförallt mina fotografier som gallerister blir intresserade av.
Blogg- Soulelle | Soulful Business & Web designBlogg - Soulelle | Soulful Business & Web design

Vad gillar du med färg och form?

 

 

Mina personliga tips om färg och form.

 1. Gå på din inre känsla när du skapar
  Det kommer fram vackra alster bara genom att du intuitivt tar en färg eller ett papper eller en pensel på känsla. Tro mig när jag säger detta, då jag har hört så många gånger av kursdeltagare som gått på min kurs att det inte kan måla. När det sedan lämnar kursen bara efter två dagar så är det superglada och samtiigt överraskade att det har skapat sådana vackra alster i form av målningar.
  Så mitt tips till dig är att lek och ha kul så skall du se att du kommer att få fram överraskande vackra målningar.
 2. Börja med något billigt
  köper du dyra penslar, dyra färger och dyrt papper så kommer genast prestationen. Så börja med billiga saker för att ha kul. Känner du ändå att du vill prova me något annat än billigt så går det utmärkt att köpa något i medelklassen. Det viktiaste är att du mår bra, har kul och känner att du inte får prestation.
 3. Kreativitet
  Kreativiteten flödar när vi inte dömer våra alster eller funderar så mycket på hur det skall vara. Prestationen är kreativitetens värsta fiende. Så var tillåtande att även när du börjar och känner att det bär emot, så håll ut och fortsätt på din känsla.
 4. Form
  Vilka former kan en göra i en målning eller det du skapar. I målningar så kan du skapa former med penseldrag, ts silkespapper eller annat liknande papper, knyckla ihop pappersbitar och lägg på din målning så får du både färg, form och struktur i dina målningar.Dock så skall det sägas att ifall du lagt på något som papper så går det ju inte att ta bort senare. Målar du i akryl bara på en kanvasduk så gårdet utmärkt att måla över och göra en ny målning.
  Men lägger du till annat material så blir formen befintligt och du kan inte måla över och få en neutral start yta föratt börja om. Men form är otroligt roligt att skapa med.
 5. Penslar
  Penslar är något en skall satsa på för det är med dessa som gör att du får mer känsla i det du målar. Det är så stor skillnad mellan billiga penslar och artistpenslar. Så prova ifall det är möjligt hos en konstnärsbutik.
 6. Hur kan jag applicera detta till design på hemsida, moodboard m.m
  Om du har lekt med färger och form på papper eler kanvasduk så känner du genast vad du gillar på en hemsida, ditt företag och ditt varumärke. Allt blir så tydligt då!När jag skriver här om att leka så kanske det låter långt bort i dina öron. Men det är faktiskt så att när vi inte presterar, när vi leker och har flow så är vi i kontakt med vårt innersta. Det är där och då som ditt sanna väsen kommer fram. Du får då genom målningarna veta vem är du, vilka färger gillar du och vilka former du dras till?
 7. Färg och form är likt fingeravtryck
  Ju mer du låter i ditt skapande digitalt eller i verkliga livet låta färg och form få flöda fritt utan begränsningar så kommer du att se betydligt tydligare och detta är som ett fingeravtryck då ingen kan måla eller skapa som du.Jag älskar fortfarande färger och former, ser det i naturen, fotografering, i skapande som grafisk design men också på målarduken.

Att designa en hemsida är som att skapa ett mästerverk på en tavla!

Låt dig inspireras och inte förfäras i ditt skapande

 • Tillåt dig att pröva dig fram.
 • Allt i skapandet handlar utifrån vad själen vill utrycka.
 • Ifall det blir fel, lägg inte vikt på detta ifall du skapar, då är det att skapa nytt eller göra om på den befintliga. Du anar inte hurintressant det kan bli genom att bygga vidare på något som en vill slänga.

Jag har målat om, målat till, skapat nytt både på duk,papper men också digitalt. Det är det här en lär sig på och får då till sig vad en gillar mer av.

Nyfiken på det holistiska?

Holistisk från min synvinkel.

Det jag vill ge till dig är något bra.

Personligt innehåll om holistisk synsätt med intuition, tankar och idéer. 

Jag kommer att skicka ut nyhetsbrev till dig någon gång ibland.  Här blir det inget massutskick utan vid några få gånger i kvartalet möjligen.

 

Jag skickar inget skräp eller spam. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.
Känner du för att prenumerera, så fyll i här nedan i formuläret, så ses vi snart igen:

1 + 4 =