ACT- och KBT samtal hos mig

av feb 14, 2022ACT- och KBT samtal0 Kommentarer

Du känner kanske för att samtala med någon. Du finner min sida om Samtal och läser om det val jag har om att samtal med mig.

Du finner ACT– & KBT Samtal och funderar hur jag jobbar med detta och vad det egentligen är. Då skall jag förklara för dig hur jag jobbar med detta.

ACT står för  Acceptance and Commitment therapy på engelska. ACT är en behandling metod kognitiv terapi. ACT har sitt ursprung Både inom modern forskning om hjärnan och psyket och i zenbuddismen.

Vad handlar då ACT om?
ACT handlar om att acceptera det som är (enkelt förklarat) och fokusera på att höja livskvalitén samt öka den psykologiska flexibiliteten.
ACT går istället ut på att ändra sitt förhållningssätt till sina tankar än vad KBT gör.

KBT står för kognitiv beteende terapi.
Klienten granska rimligheten i sina egna tankar och därmed avfärda dem som är orimliga.

Fotografering- Soulelle | Soulful Photography~Coach~Design

Du som väljer mig, för att samtal i ACT- och KBT samtal
Du som klient får först berätta vad du vill ha hjälp med. Utifrån vad du berättar för mig så ger jag dig verktyg i form av papper som skickas till dig via mejl. Pappret kan skrivas ut och dessa digitala papper är i pdf-fil. Så det är bra om du kan öppna pdf-fil på din dator.

Jag ger dig övningar på dessa papper och vi bestämmer om när vi skall ses nästa gång.
ACT- och KBT kan aldrig ges över ett enda samtal då detta är en process som tar tid. Jag brukar säga att det tar minst 10 gånger eller mer för att känna att verktygen du har fått av mig, ger dig mer kunskap att hantera det hinder som du sökte för när du tog kontakt med mig.

Ibland kan det kännas svårt att förstå hur du skall tolka des som finns på pappret, men då kan du alltid mejla tillbaka till mig så svarar jag på mejlen och förklarar hur det är tänkt.
Ibland kan det känns tungt känslomässigt när en får se på pappret hur det kan vara i en situation eller i livet.

Men i det stora hela så är det oerhört givande och framför allt växande i denna process. Du tar mer styrkan över det du förr kände som hinder. Du får mer verktyg med dig och kan hantera sedan de problem som eventuellt dyker upp.

Jag lotsar dig, finns här för dig som stöd och pepp. Och du skall veta att jag har sekretess samt ingen journal skrivs. När våra samtal är över så tar jag bort din mejl från min dator.

Fotografering- Soulelle | Soulful Photography~Coach~Design

 

 

Lite om mig och vad som gäller vid våra samtal

 1. Jag är inte psykolog eller psykoterapeut. Men jag är certifierad ACT- och KBT Coach
  Det här är viktigt att veta så att du som vill ha hjälp vet vad du får av mig.
  Har du besvär som jag känner att jag inte kan hjälpa dig med, bör du söka professionell hjälp.
  Vid dessa tillfällen kommer jag att ha rätten att neka hjälpa klienten, då en mer kunnig person som har mer resurser att ge klienten.
 2. Min certifiering i ACT- och KBT
  För att få certifiering i ACT- och KBT Coach så skulle jag uppvisa ett ex antal timmar som jag coachat klienter för min lärare. Bevisa på hur jag lagt upp mitt tänk, process och återkoppling i coachsamtalen. Varje klient hade minst gått fem gånger hos mig och jag ville dela med mig så mycket verktyg som möjligt vilket gjorde att klienterna tyckte det var mycket papper och verktyg att jobba med. Det kände nästan som att de inte hann med själva i processen men var ändå otroligt tacksamma för det jag hjälpte klienterna med. Under utbildningen så fanns inte möjligheten till fler gånger per person, därav att det blev så komprimerat med fem gånger för varje klient.
 3. Klienten ringer mig
  När jag skall samtala med en klient så har vi tillsammans bestämt dag och tid när det passar. Tiden för den dagen ringer klienten upp mig och vi samtalar. Detta att klienten ringer mig gäller bara när vi samtalar över telefon.
 4. Andra sätt att mötas än att prata i telefon
  Vi kan mötas på en plats i Uppsala med omnejd. En plats som känns trygg för dig. Det kan vara ett kafé till exempel eller om du har en lokal eller rum på ditt kontor där vi kan vara.  Vi kan också samtal över Google Meet som är gratis.
 5. Företag och privat person
  Jag samtalar (coachar) med både företags entreprenörer och privatpersoner.
 6. Betalning och återbud
  Du betalar till Frilans Finans genom att du får en faktura av dom. Skulle du bli sjuk när vi har bokat in ett möte så återkopplar du till mig genom att ge återbud senast 24 timmar innan mötet för att jag skall kunna avboka tiden. Om du avbokar tiden mindre än 24 timmar vid sjukdom eller annat så registreras detta som ett bokat möte och därmed betalt möte.

 

Ett möte som ACT- och KBT bör alltid byggas på förtroende och sekretess

 • Men det är också viktigt att veta att du har mig som lyssnar och ger verktyg.
 • Allt byggs med verktygen för bättre förutsättningar.
 • Jag finns där för dig i varje möte, återkopplar och frågar.

Hoppas vi ses och möts här i dessa möten. Har du några funderingar så skriv till mig via kontaktsidan genom att klicka här

Nyfiken på det holistiska?

Holistisk från min synvinkel.

Det jag vill ge till dig är något bra.

Personligt innehåll om holistisk synsätt med intuition, tankar och idéer. 

Jag kommer att skicka ut nyhetsbrev till dig någon gång ibland.  Här blir det inget massutskick utan vid några få gånger i kvartalet möjligen.

 

Jag skickar inget skräp eller spam. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.
Känner du för att prenumerera, så fyll i här nedan i formuläret, så ses vi snart igen:

2 + 3 =