10 snabba tips om webben

av mar 23, 2021Website- Hemsida0 Kommentarer

Här kommer 10 snabba tips om webben och hur du kan på bästa sätt göra det bättre ifall du har en hemsida och/eller en blogg.

 

 

Låt oss dyka in i webbplatsens designtips.

 1. Använd lätta bildfiler
  Med lätta bildfiler menas att det inte väger så mycket i kilobyte- kb.
  Vackra bilder är något som fångar ögat och tilltalar läsaren att stanna kvar. Det viktiga är att bilden är högkvalitativ som får produkter att se bra utsom möjligt. Men det kan också var en besvärligt ifall du har en större bil eller ju högre upplösning, då det kan ta längre tid att laddas upp. Det betyder att den blivande kunden kanske inte vill eller orkar att vänta tills sidan är färdiguppladdad. Så ju längre laddningstider, desto mer sannolikt är det att dina besökare lämnar din hemsida.Det har gjorts forskningar på länge en kund/besökare stannar på en hemsida eller i sociala medier. Här finner en också ifall besökaren använder ig av stationär dator, läsplatta eller mobil. Det sägs vara i 3 sekunder som en besökare stannar innan tålamodet minskar och därme inte väntar längre.
 2. Ha en enda, framträdande uppmaning till handling som ofta kallas för call to action
  där du kan ge ut gratis freebie eller andra dela med dig av något för besökaren.
 3. Förtydliga ditt värdeförslag.
  Förutom att vara tydlig om de åtgärder som dina besökare behöver vidta, måste du också vara tydlig om varför de behöver vidta den åtgärden. Konsumenter i alla åldersgrupper uppskattar tydlighet i marknadsföringskommunikation online, mer än bra design eller perfekt grammatik och stavning. Så när det gäller din webbplatshemsida, fråga dig själv följande:Vet besökare vad de får i utbyte mot att klicka på din uppmaning?
  Innehåller din rubrik, underrubriker och body en stor smärtpunkt och den lösning du tillhandahåller?
 4. Gör din hemsida lättläst
  Oavsett om din webbplats har lång eller kort inlägg på din sida eller bloggpost så är det viktigt att texten är lätt att läsa/skumma igenom. Detta beror på att människor tenderar att skanna och skumma text online med ögonen. Dessutom har ögonen lättare för texter som delas upp samt har en variation så att inte hjärnan eller ögonen tröttnar, de behöver variation för att hålla sig kvar och fortsätta vara intressera.
  Dela upp inläggets innehåll med rubriker, underrubriker, body text, bilder och använd dig av korta meningar.
 5. Ha människor i dina foton
  Studier visar på att vi besökare knyter oss an med bilder lättare än texter. Ofta känner vi igen oss eller relaterar oss i de bilder som finns med i fotografier. Det skapar förtroende ifall du visar dig själv, dina anställda på ett naturligt sätt i företag när det görs i vardagslivet. När besökaren få ta del av vad som sker i företaget, personliga delar så kan besökare få förtroende för dig och ditt företag.
 6. Minska risken
  Företag bör eliminera risker för kunden. Ifall du bjuder på frakten eller returen så kanske besökaren vågar beställa produkter från din shop. Sedan tror jag absolut på ifall du är tydligt i ditt varumärke så får du besökare som är mer villig av att köpa ifrån dig då det har sökt upp dig genom rekommendationer. Då är det viktigare att behålla kontakten och kunden på ett seriöst sätt så att kunden/besökare känner sig sedd.
 7. Visa tydligt vart besökaren/kunden kan finna sidor istället för att leta efter detta
  Ju tydligare det står i texten på hemsidan med koppling till formulär för kontakt desto bättre. Det skall vara lättnavigerat för kunden/besökaren när det nås av din hemsida ifall det är så du vill ha det.
 8. Prova Live Chat till din hemsida
  Du kanske känner för att finnas tillgänglig på live chatt så att just din målgrupp kan fråga dig om saker i real tid, men då krävs det att du finns tillgänglig på plats. Det här tål att tänkas på tycker jag innan en bestämmer sig för att ha detta. Det är så lätt att ryckas med och vilja ha, men vill du vara tillgänglig. Oftast är det enklare att erbjuda kunder och besökare att  börja sin kontakt via mejl.
 9. Lägg in en video på hemsidan
  Genom att lägga till en video på startsidan/hemsidans utgångspunkt för Hem/Start så bjuder du in dina besöker på ett mer personligt plan. Det är inte alla som vill ha detta på sin hemsida vilket respekteras å jag själv valt att inte ha en video på hemsidan.
 10. Förenkla– det sägs Less is More~Mindre är Mer/Bättre
  Att skapa en hemsida bör verkligen utgå ifrån vad ägaren till hemsidan önskar, vill ha och kan erbjuda. Att förenkla betyder att ju tyligare textens placering med bilder samt uttryck och teckensnitt gör att besökaren antingen trivs på din hemsida eller väljer bort dig inom loppet av 3 sekunder.
  Så att tänka igenom hur hemsidan skall bygga upp, designas och uttryckas är av största vikten. MEN det får aldrig ta över och styras utifrån alla punkter här ovan enbart. Det bör förankras i själens uttryck först och främst, för utan själens påverkan i skapandet så blir det heller ingenting med hemsidan.

Att designa en hemsida är som att skapa ett mästerverk på en tavla!

Låt dig inspireras och inte förfäras

 • Tillåt dig att pröva dig fram, eller anlita en webbdesigner som gör jobbet åt dig.
 • Allt i skapandet hanldar utifrån vad själen vill utrycka.
 • Det är därför av största vikt att göra grafisk design och moodboard för att veta vad du står för, vad dina färger är och mer därtill.

DEt här var lite axplock på vad du kan tänka på när du skapar och inspireras i ditt hemskapsbyggande.

Nyfiken på det holistiska?

Holistisk från min synvinkel.

Det jag vill ge till dig är något bra.

Personligt innehåll om holistisk synsätt med intuition, tankar och idéer. 

Jag kommer att skicka ut nyhetsbrev till dig någon gång ibland.  Här blir det inget massutskick utan vid några få gånger i kvartalet möjligen.

 

Jag skickar inget skräp eller spam. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.
Känner du för att prenumerera, så fyll i här nedan i formuläret, så ses vi snart igen:

9 + 11 =